Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Utolsó Sárkány - Víz és Tűz

2011.10.11

  

                                                                             1. fejezet

                                                                         A Sárkánytojás

 

                                                                           

31.jpg

     Már napok óta csatangoltak az erdőben, de még mindig nem akadtak rá a fiúra, és az állítólagos sárkányra. Mivel Yara nem volt biztos abban amit látott, Alex többszőr is próbálkozott azzal, hogy vissza fordulnak. De hát,... sosem járt sikerrel. Nagyon makacs lány volt Yara, az biztos. A fiú ezt nem szerette benne. Sosem nyert szócsatában.

 -Yara, az erdő vadjaira, mondd már meg, hogy meddig akarsz menni!-nyafogott Alex.
 -Ne légy ennyire türelmetlen! Különben is: addig nem fogok vissza fordulni, amíg nem tudom meg, hogy mit vitt magával az a fiú, és, hogy sárkány volt-e az, amit láttam, vagy nem. Te vissza mehetsz ha akarsz.
 -Azt már nem! Nem foglak itt hagyni. Inkább veled tartok.-mondta a fiú, és ezzel befejezték a beszélgetést. 
  Hosszú órákon át mentek a Déli-folyó irányába, eredménytelenül. Már a lány is kezdte feladni a reményt, amikor hirtelen kiáltás hallatszott. Egy fiú kiáltott. Yara első benyomása az volt, hogy az lesz az, akinél az a valami volt. Elkezdtek mind a ketten szélsebesen futni, és amikor odaértek, ledermedtek.
  Te magasságos szent vadon! Egy 5 méter magas, 10 méter hosszú sárkányt pillantottak meg. De a fiú is ott volt. Egy szikla mellett feküdt, ordítozott, és a kezében lévő kerek valamit szorongatta. A sárkány, úgy látszott nagyon pikkel rá, mert csak úgy csapkodott a farkával jobbra, balra.
 -Ááá! Segítség!- kiáltott a fekete ruhás fiú- Menj innen, te,... te óriásra nőtt gekkó! Hadj békén!
 De a sárkány, nem pedig óriás gekkó, mintha megértette volna. Sértésnek vette a gekkózást, ezért már a tűzfújáshoz folyamodott. Fura módon nem találta el a fiút. Vagy direkt célzott mellé?
 -Istenem, mit csinál?- háborodott fel Yara- Nem veszi észre, hogy az kell a gekkó, akarom mondani sárkánynak, ami nála van?
 -Szerintem nincs kint mind a négy kereke. Minek cipeli azt a valamit? Én a helyében már megettem volna.- jelentette ki unottan Alex, és a korgó gyomrára nézett.
 -Segítek neki. Alex, ha szólok gyere oda, és segíts el venni azt a valamit.
 -Ööö... Akkor most kinek is segítünk? Az óriás gyíknak, vagy a gyagya fiúnak?
 -Csak csináld!- mondta a lány, és megindult. Gyorsan közeledett, és amikor oda ért, hirtelen beugrott a szikla mögé. A fiú mögött volt, és meg látta azt, ami a kezében van: egy sárkány tojás!
 -Hé, te, fiú.- súgta neki oda Yara- Add oda a sárkánynak a tojást! Az kell neki.
 -Nem adom! Nem lehet. 
 -Miért nem? Akkor oda adom neki én!
 -Wááá!- hallatszott a sárkány üvöltés. Egy pillanat alatt felszállt, és nagyot csapott a szárnyaival. Alex neki csapódott egy fának, Yara 10 métert repült hosszában, a fekete ruhás pedig átfordult a sziklán, és el ejtette a tojást. A sárkány gyorsan le szállt, felkapta a tulajdonát, és el repült.
 
 
                                                                     2. fejezet

                                                                           Lewis, a vadászfiú

 konyv_penna.jpg
 Alexnek tért vissza legelőbb az eszmélete, de még ő is szédelgett. Amilyen gyorsan, és esés mentesen csak tudott, oda szaladt Yarahoz. Néhányszor meg rázogatta, és a lány ki is nyitotta a szemét. Eleinte forgott vele a világ, de aztán újra normálisan látott.
  Ahogy felkelt, máris azt a fiút kereste a tekintetével. Egyszerre kiszemelte. A szikla mellett feküdt, és semmi életjelet nem mutatott. Aztán amikor Alex és Yara közelebb mentek, lassan, lassan fel tápászkodott. Fel állt ugyan, de egyszerre hátra esett.
 -Jól vagy?-kérdezte a lány
 -Ööö... Igen, persze. Miért ne lennék jól?... De kik vagytok ti?
 -Én Yara vagyok, ő pedig Alex. Kicsit zizi.
 -Hé! Kit nevezel te zizinek?- kérdezte sértődötten Alex, amikor meg látott egy nyulat- Nézzétek! Kaja!
Azzal el is kezdett futni a nyúl után egy bottal.
 -Egyébként engem Lewisnak hívnak. Vadász vagyok.
 -Ó, az remek. Örülök.- mondta mosolyogva a lány, és kezet fogtak- Na és miért vetted el azt a sárkány tojást? Egyáltalán honnan került ide az a sárkány?
 -Igazából ez hosszú történet. Különben meg: a tojás engem illet meg, és egy másik személyt. Aki nem tudom, hogy ki. Amúgy a sárkány Wortonból került ide.
 Yara értelmetlenül nézett Lewisra. "Worton? Hát az meg mi?" Úgy tűnt a fiú megértette a nézést, mert választ adott rá.
 -Worton egy középkori falu. A Honay-tó (honai) mélyén van egy kapu, azon át mész, és Wortonban vagy. Sárkányok hemzsegnek ott, persze nem a faluban, hanem a Zowlin-völgyben (Zsowlin) és az Acin-hágón (Ákin).
 -Hűha! Érdekesek ezek a nevek. Jó sokat tudsz Wortonról. Talán onnan való vagy?
 -Félig. Az apám ott született, viszont édesanyám itt, a közeli faluban.
 -Értem. Én nem ismertem az apámat... Anyukámtól pedig elszöktem Alexel együtt. Nagyon kegyetlen volt mind a kettőnk édesanyja, ezért úgy döntöttünk, hogy megszökünk. 11 éves korunk óta az erdőben élünk. 4 év... elég kemény volt, de túl éltük...
 -Ti.. már négy éve... éltek az erdőben?- kérdezte nagy meglepődöttséggel Lewis.
 -Igen. Tényleg, te akkor hol laksz? Vagy miért loptad el a tojást? Kérlek mondd el!
 -Most Wortonban lakom. De előre szólok, hogy hosszú történet, hogy miért loptam el a tojást!
Yarat nem zavarta, hanem már el is helyezkedett a sziklán. Nagyon érdekelte, hogy egy közönséges vadász fiú miért lop el egy nagy értékű sárkány tojást. Elég veszélyes lehetett. Na de most komolyan! Ennyire bolond lenne? Igencsak nagy bátorság kell ahoz, hogy valaki el lopjon egy sárkánytojást.
 -Édesanyám egyszer azt mesélte, hogy volt 300 éve egy lány, és egy fiú. Ők voltak közösen a  Yin és a Yang. Víz és Tűz. Az volt a dolguk, hogy megóvják a sárkányokat a vadászoktól. De egy napon, egy Deron nevű fej vadász levadászta azt a sárkányt, aminek szívében benne rejlik, az örök élet titka és király lett. Minden sárkányt megölt, kivéve kettőt. 200 éven át élt mind a kettő, de aztán őket is megölték. Mindössze két sárkány tojás maradt. Azt a két tojást találta meg a Yin és a Yang. Felnevelték a sárkányokat, és szabadon engették őket. De az egyik sárkányt szintén megölték. Amikor a másikra is sor került volna, megjelent egy villás farkú sárkány, ami Deron királyé volt. Még mindig élt, több mint 200 éven át, hála az örök élet titkát rejtő sárkányszívnek. A villás farkút, Deron király küldte, és vele ölette meg a sárkányt. A tojást nem vette észre, hanem amikor el repült, véletlenül bele lökte a folyóba, és meg fagyott. Nem tudom, hogy hány éven át volt megfagyva abban a folyóban, de amikor elmentem halászni, megláttam, és nagy nehezen kiszedtem. Hazavittem, és beleraktam egy széna boglyába. 3 napig ott volt a házunknál, aztán megjelent a zsarnok király sárkánya. Tudod, Deron királyé. Még mindig éltek! Nagyon megijedtem. Már egyedül laktam, mivel a szüleim meghaltak... A sárkány a tojást akarta, de én nem adtam. Megölhetett volna a zsarnok sárkány, de nem tette! Hagyta, hogy el meneküljek. De leégette a házamat, és üldözőbe vett. És itt rájöttem, hogy mi folyik itt. Talán hihetetlen, de igaz. Én vagyok a...!- itt nem tudta befejezni, Alex rohant oda hozzájuk kiabálva.
 -Nézzétek! Megfogtam a nyulat- kiáltotta, és felmutatta a zsákmányát, a fülénél fogva- Lesz vacsi! Nyami, már annyira éhes vagyok!
 -Alex, te mindig csak a hasadra gondolsz?- korholta le Yara.
 -Hagyd csak. Már én is éhes vagyok.- mosolygott Lewis- Gyújtok tüzet.
 -Jól van. De még nem mondtad el végig. Te vagy a... ? Itt abbahagytad.
 -Ó, tényleg. Majd vacsoránál elmondom.- azzal elindultak a tisztás közepéhez, faágakat gyűjtöttek, és elkezdték sütni a nyulat.

                                      3. fejezet

                                                                                             Víz &Tűz,

                                                                  Yin & Yang

 

pergamen_1.jpg

 
   Miközben ették a vacsorát, beszélgettek. Nem volt érdekes a téma annyira, hogy azt le kéne írni. Mert csak a szokásosat beszélték: ki hol lakik, vagy lakott, milyen élete volt, stb. De Yara azt várta, hogy Lewis meg említi azt, amiről délután beszélgettek. Valami nem volt neki világos. Először is, az, hogy akkor ő most mi? Mert így fejezte be a mondatát: Én vagyok a...! Illetve nem befejezte, hanem félbe szakították. Alex a mindig üres hasa miatt, folyton félbe szakítja az ilyen fontos beszélgetéseket.- gondolta. De leginkább azt nem értette, hogy akkor Lewis ellopta a tojást, vagy sem? Mert azt mondta, hosszú lesz az a történet, amiért ellopta a tojást. De hát nem is lopta akkor el, ha a folyóban találta meg. Akkor mit hord ez itt össze?
 Nem bírta tovább, muszáj volt fel említenie:
-Lewis, akkor te most elloptad a tojást? Mert ha a folyóban találtad jégbe fagyva, mondjuk nem is értem, hogyan fagyhatott oda, akkor az nem számít lopásnak! Vagy igen?
 A vadászfiút nagyon meglepték ezek a hirtelen kérdések. Egy jó ideig csak bámult a lányra, aztán végre meg szólalt:
-Ja, igen! Tudom mire gondolsz. Igazad van. Csak tudod, hát... csak úgy elhoztam onnan, és ez olyasmi mint a lopás. Ezért is mondtam azt.
-Mivől ban só?- kérdezte Alex teli szájjal, mert ő nem tudta, hogy miről beszélnek.
-Á, semmi. Hosszú történet. De ha akarod elmesélhetem neked is.- mondta a vadászfiú.
Alex bólogatott, s közben két pofára tömte az ételt. Egyáltalán nem volt dagi, csak szeretett enni, de aztán mindig ledolgozta. Lewis története félig lekötötte, de leginkább a nyúl húsra ügyelt. Talán felét megjegyezte annak, amit az új társuk mondott. Viszont Lewis ott meg állt, hogy ő kicsoda valójában. Nem merte elmondani. Viszont Alexnek is feltűnt, hogy nem beszél senki sem.
-Vége van az esti mesének?- kérdezte.
-Mi történt? Miért nem mondod tovább?- kérdezte Yara.
 A fiú nem válaszolt. Csak maga elé nézett. Talán ő sem tudja, hogy kicsoda ő valójában. De Yaranak és Alexnek is fel tűnt, hogy fontos dologról van szó. Talán nem is az, hogy nem tudja, hanem fél el mondani.
-Na, mondd már!- sürgette Alex- Annyira ciki? Te vagy talán a Lochnessi-szörny? A Jeti? Vagy Csingiling?
-Nem!- kiáltotta dühösen. Az arca is vörös lett, nem volt valami szép látvány.
-Hé,hé! Nyugodj meg!- kérte Yara- Ha nem akarod nem kell elmondanod. Csak ne légy Tűz, mert a Víz úgy is el olt! Kár a gőzért.
 Lewis hirtelen felkapta a fejét, a lány szemébe nézett, és azt mondta.
-De, most, hogy tudom, te ki vagy, elmondhatom!
-Eddig is tudtad, hogy ki vagyok.- nevetett a lány.
-Nem, nem úgy értem. Hogy valójában ki vagy!- na most mi van? Hiszen tudja, hogy ő ki valójában! Yara, az erdőben élő lány. Miről beszél ez az eszement?
-Tudom, hogy még csak most ismertetek meg, és első hallásra furcsa lesz, de higgyetek nekem!... Yara, te vagy a Víz! Én pedig a Tűz! Yin, és Yang. A mi feladatunk, hogy...
-Tessék?- kiáltott a lány- Én ember vagyok, nem pedig Víz! És te se vagy Tűz, hanem egy vadászfiú! Miket beszélsz?
-Mondtam, hogy furcsa lesz, de ez az igazság. Kérlek, hadd mondjak el valamit, aztán kérdezhettek.
Yara és Alex össze néztek. Egymás tekintetéből ki vették, hogy oké, rendben. Legyen így!
-Ugye emlékeztek arra  a történetre, amit meséltem nektek?- bólintottak- Rendben. Nekünk is az a sorsunk, hogy védjük a sárkányokat. Ugyan már csak egy olyan sárkány van, ami jó, és nem a rosszat szolgálja. Mert az összes többi, ami Wortonban él, át állt Deron királyhoz, az ez világi sárkányokat pedig megölték. És az a sárkány igaz, még csak tojás, de akkor is meg kell védenünk! Vissza kell szereznünk Deron királytól, és fel kell nevelnünk. Tudod, mint a könyvekben: a jónak le kell győznie a rosszat,hogy újra béke honoljon. De ehhez meg kell tanulnunk bánni az elemünkkel. Te a Vizet, én pedig a Tüzet uralom. A sárkányt úgyse tudják bántani, amíg ki nem kel a tojásból. Az pedig eltarthat még egy évig is azért, mert nincs a közelében a két elem. Jól van, kérdezhettek.
 -Nekem mi itt a szerepem?- kérdezte Alex unottan.
 -Hát, végülis... semmi. Te lehetsz velünk utazó társ.- mosolygott Lewis.
 -Szóval keresnünk kell tanítót, aki megtanítja az elemünket?- tette fel a kérdését Yara úgy, mintha érdekelné.
 -Igen, de minél előbb. Mert a sárkánytojás egy év után mindenképp kikel, ha ott vagyunk, ha nem!
 -Értem. És Wortonban kell keresnünk ezt a személyt?
 -Természetesen. De nem egy személy fogja tanítani, hanem kettő. Egyik a Vizet, másik a Tüzet.- helyesbített a fiú.
 -Várj! Ha bennük is van a Tűz meg a Víz, Yin és a Yang, akkor ők miért nem tudják meg állítani Deron királyt?
 -Igen, ők miért nem, zsenikém?- faggatta kicsit bunkón Alex Lewist.
 -Azért, mert nekik nincs meg ez a képességük. Csak azt tudják, hogy hogyan kell irányítani. Évezredek óta ők tanítják.
 -Évezredek óta?- értelmetlenkedett a lány- Ja, a sárkányszív. Egyébként honnan tudod, hogy én vagyok a Víz?
-Amit mondtál, abból jöttem rá: "Csak ne légy Tűz, mert a Víz úgy is el olt!" És ezt csak azok tudják ki mondani, akik vagy a Tűz, vagy a Víz elemet képviselik.
-Csúcs!- örvendett a lány- Mikor indulunk tanárt keresni?
-Holnap indulhatunk.- mondta Lewis.
-Neked Alex, megfelel?- kérdezte a lány, de látta, hogy a barátja már réges rég alszik. Nyitva volt a szája, a nyál pedig folyt ki belőle.
 "Tipikus Alex."-gondolta magában Yara, és megforgatta a szemét. Jó éjszakát kívántak egymásnak Lewissal, és elaludtak. 
 
 

A mappában található képek előnézete Az Utolsó Sárkány - Víz és Tűz

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szivarvany16@citromail.hu

(Orsi, 2013.03.05 14:29)

Így igaz! Jó lett, tovább, folytasd!

dragongirl.hu

(Noémi, 2012.11.17 13:40)

Szuprer! Folyti!!